Składniki
Składniki:
Na zielone pesto:
- pół pęczka bazylii
- 1 żabek czosnku
- mała garść orzechów pini do Symbio
- mała garść orzechów nerkowca od Symbio
- 2 plasterki żółtego sera (parmezanu niestety nie posiadałam)
- ok. 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- szczypta soli
Pozostałe składniki:
- kilka pieczarek
- kilka plastrów żółtego sera
- prażona cebulka
Przepis
Orzechy lekko podprażyłam na suchej patelni po czym wszystkie składniki z listy wrzuciłam do blendera i lekko zmiksowałam. Nie blendowałam na gładki krem, bo chciałam, by orzechy były wyczuwalne.
Tosty nasmarowałam powstałą zieloną pastą i układałam kolejno żółty ser oraz pieczarki pokrojone w plasterki, na koniec wszystko obsypałam prażoną cebulką, Tosty złożyłam i zapiekłam w tosterze. Śniadanko wyszło rewelacyjne!:)