Creme Brulee truskawkowe

Danka
Desery
21.06.2015 10:24
Creme Brulee truskawkowe

Składniki: (na 2 porcje) - 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% - 3 żółtka - ziarenka-miąższ z 1/3 laski wanilii - 40 g białego cukru - 2-3 łyżeczki brązowego cukru - 150 g truskawek zblendowanych na gładko Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii oraz z cukrem. Przelać powstałą masę do kokilek Piec: 40 minut w temperaturze 110 stopni, pod koniec pieczenia około 10-15 minut posypać wierzch cukrem brązowym i piec z funkcją grilla by wytworzył się karmel. Po tym czasie, zdjąć z ognia i przestudzić 3. Żółtka ubić na gładko, ale nie na bardzo puszysto 4. 6. Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Jak już obiecałam pojawiły się na blogu trzy różne sposoby podania Creme Brulee z truskawkami. W propozycjach Zobacz także, na dole postu znajdziecie dwie pozostałe propozycje, o których mowa powyżej :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/creme-brulee-truskawkowe.html