Sernik z żurawiną

Ewelina
Ciasta
08.04.2015 19:34
Sernik z żurawiną

Składniki: - Kruche ciasto: - 1 szkl mąki pszennej - 150 g masła - 1 żółtko - 1 łyżka cukru - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - Masa serowa: - 5 żółtek - 3/4 szkl cukru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 500 g twarogu mielonego - 50 masła - 2 łyżki mąki pszennej - 1 budyń waniliowy b/c - Bezowa czapa: - 3 białka - 3 łyżki cukru - 100 g żurawiny suszonej Kruche ciasto: Z mąki, masła, żółtka, cukru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto (białko odłożyć do osobnego naczynia). Na 15 minut przed końcem pieczenia sernik wyjąć, wyłożyć na sernik pianę ubitą z 3 pozostałych białek z 3 łyżkami cukru. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej. Wyjąć nakłuć widelcem i podpiec na złoty kolor około 15 min w 190 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ala-piecze.blogspot.com/2013/03/sernik-z-zurawina-pod-bezowa-czapa.html