Składniki: - 0,5 kg makaron spaghetti - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego - 1 jajko - 1 cebula - 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis - 2 łyżki bułki tartej - Do smaku - pieprz kolorowy Kamis - sól morska Kamis - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis - Sos pomidorowy - pomidory w puszce - 0,5 łyżeczki przyprawy do spaghetti bolognese Kamis - do smażenia olej rzepakowy Rapso Cebulę pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i usmażyć na patelni po zdjęciu cebuli z wszystkich stron na oleju. Na patelnię wlac trochę oleju, dodać cebulę, przyprawę do spaghetti, pomidory razem z zalewą i całość podsmażyć. Do mięsa dodać jajko, połowę zeszklonej cebuli, musztardę, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.