- Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki pszennej Młyn Kopytowa - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - sól szczypta - Pianka - 2 galaretki malinowe - 700 ml wody - 500 ml kremówki - Dodatkowo - 1 galaretka malinowa - 1,5 szkl malin Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Na górę wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 500 ml gorącej przegotowanej wody. Blachę 24*24 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 15-18 minut. Na biszkopt wylać 1/3 pianki rozsypać po całości maliny i wylać resztę pianki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/07/malinowa-pianka.html