Przepis
2 jajka
1 tabliczka gorzkiej czekolady
4 łyżki powideł śliwkowych
2 łyżki kakao
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru brązowego
1/2 kostki masła
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
1 łyżeczka sody
szczypta gałki muszkatołowej
Mąkę,proszek do pieczenia i sodę przesiej do miski. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Masło rozpuść,dodaj 1/2 połamanej czekolady,przesiane kakao i wymieszaj. Masę ostudź.
Jajka ubij z cukrem,powoli dodawaj masę czekoladową. Porcjami dodawaj jogurt i powidła,cały czas ubijając. Pod koniec dodaj suche składniki i wymieszaj.
Ciasto wyłóż do papilotek. Połam resztę czekoladę i posyp babeczki. Piecz w 170 stopniach przez ok 25 minut