Babeczki podwójnie czekoladowe

Krzysztof
Przepisy
03.03.2015 10:45
Babeczki podwójnie czekoladowe

Przepis

2 jajka

1 tabliczka gorzkiej czekolady

4 łyżki powideł śliwkowych

2 łyżki kakao

1 szklanka mąki

1/2 szklanki cukru brązowego

1/2 kostki masła

1/2 szklanki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka kardamonu

1 łyżeczka sody

szczypta gałki muszkatołowej

Mąkę,proszek do pieczenia i sodę przesiej do miski. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Masło rozpuść,dodaj 1/2 połamanej czekolady,przesiane kakao i wymieszaj. Masę ostudź.

Jajka ubij z cukrem,powoli dodawaj masę czekoladową. Porcjami dodawaj jogurt i powidła,cały czas ubijając. Pod koniec dodaj suche składniki i wymieszaj.

Ciasto wyłóż do papilotek. Połam resztę czekoladę i posyp babeczki. Piecz w 170 stopniach przez ok 25 minut

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną