Jabłka pod kruszoną

Krzysztof
Przepisy
18.02.2015 8:59
Jabłka pod kruszoną

Przepis

Składniki:

- 150 g mąki orkiszowej Owocowy Raj

- 50 g płatków owsianych górskich

- 3 łyżki cukru pudru

- 100 g zimnego masła

- 5 jabłek

- 2 łyżki cukru trzcinowego

- 1 łyżeczka cynamonu

- garść rodzynek Owocowy Raj

- garść żurawiny Owocowy Raj

Wykonanie:

Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, przekładamy do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy. Posypujemy cukrem trzcinowym, cynamonem, rodzynkami i żurawiną. Przygotowujemy kruszonką - w misce mieszamy ze sobą makę, zimne kawałki masła, cukier puder i płatki owsiane, rozdrabniamy palcami i posypujemy jabłka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 20-25 minut.

Podajemy ciepłe z kulką lodów waniliowych.

Smacznego :-)