🙂 Składniki: ( na 4 porcje w kokilkach o średnicy 9,5 cm) 115 g masła 170 g czekolady (użyłam 100 g gorzkiej i 70 g mlecznej) 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 2 pełne łyżki mąki pszennej szczypta soli Sposób wykonania Czekolady wraz z masłem rozpuścić (można w kąpieli wodnej lub w garnuszku umieszczonym na palniku o niewielkiej mocy). Smacznego 🙂 * Ciastka można upiec również w foremkach na muffinki, ale ponieważ są sporo mniejsze trzeba będzie skrócić czas pieczenia. Ciastko powinno być dobrze ścięte po bokach i z wierzchu, natomiast wnętrze powinno pozostać płynne. Jedyny problem może stanowić dopasowanie deseru do swojego piekarnika, gdyż aby uzyskać efekt lawy, najistotniejszy jest czas pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika odstawić kokilki na minutę. Poza smakiem, największym atutem Lava Cake jest łatwość jego przygotowania – nie poświęcicie mu więcej niż 15 minut. Deser dopisuję do swojej listy ulubionych i Wam gorąco polecam, będzie idealny na walentynkowy wieczór W moim piekarniku Lava Cake było idealne po 9 minutach pieczenia. Można też podać ciastko nie wyjmując go z naczynek do zapiekania.