Kostka bananowa

Ewelina
Ciasta
08.02.2015 18:51
Kostka bananowa

Jeśli, tak jak u mnie, za oknem macie szaro, buro i mokro, to ciasto na pewno osłodzi Wam dzień 🙂 Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 pełne łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki + 1 łyżka cukru 2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru (proszku) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka z odrobiną soli i cukrem ubić na sztywną pianę. ponadto: masa do karpatki 250 ml nektaru bananowego 12 szt markiz z nadzieniem czekoladowym 250 ml śmietanki 30 % 3 banany Wykonanie: Przygotować masę karpatkową, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na ciastka kłaść pozostałe banany, a na nie resztę masy. Każdy z nich lekko nasączyć w nektarem bananowym*. Banany przekroić wzdłuż. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160 C ok 40 minut. Przechowywać w lodówce. *do nektaru bananowego można dodać kieliszek spirytusu Smacznego 🙂 Kremówkę ubić na sztywno i posmarować wierzch i boki ciasta. Masę jajeczną połączyć z przesianą mąką, budyniem i proszkiem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2013/05/Kostka-bananowa.html