Pomysłowy obiad

Ewelina
Obiad
28.01.2015 9:54
Pomysłowy obiad

Przepis

podwójna pierś z kurczaka

2 łyżki sosu sojowego grzybowego

30 dag pieczarek

1 duża cebula

masło klarowane

pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

sól morska

zioła prowansalskie

śmietana ( 150 ml)

łyżka skrobi

Mięso z piersi kurczaka myję i kroję w kostkę, przekładam do miseczki, polewam sosem sojowym, mieszam i odstawiam na godzinę.

Pieczarki obieram, zagotowuję w osolonej wodzie, następnie odcedzam, przelewam zimną wodą . Przekładam na patelnię i duszę na maśle klarowanym, jak odparują podlewam troszkę wodą.

Posiekaną cebulę przesmażam na maśle klarowanym, do przesmażonej dodaję kawałki mięsa i obsmażam całość, następnie dodaję odparowane i usmażone pieczarki, dodaję przyprawy i podlewam całość niewielką ilością wrzątku, duszę około 15 minut, do odparowania wody.

Na koniec dodaję śmietanę i oprószam skrobią , mieszam , doprowadzam do wrzenia i gotowe.

Podaję z ryżem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną