Przepis
45 dag mascarpone
50 dag malin (świeżych lub mrożonych)
10 dag cukru
4 żółtka jajek
10 biszkoptów podłużnych
cukier puder
. Jajka wyparzam przez 10 sekund we wrzątku.
2. Do żółtek dodaję cukier i miksuję na kogel – mogel.
3. Następnie stopniowo dodaję serek mascarpone i dalej miksuje. Gotową masę odstawiam na 60 minut do lodówki.
4. Podłużne biszkopty łamię na mniejsze kawałki.
5. Do szklanki lub pucharka wkładam kilka kawałków biszkoptów, warstwę malin (jeśli użyjecie mrożonych, trzeba je oczywiście najpierw rozmrozić) i 2 łyżki masy.
6. Tak samo robię drugą warstwę a na wierzch układam kilka malin, które posypuję cukrem pudrem. Jeśli deser ma być słodszy wszystkie maliny posypcie cukrem pudrem.
czas przygotowania: 25 minut
czas chłodzenia w lodówce: 60 minut