Przepis
Składniki
seler Orzech
papryka marynowana Orzech
ser rycki Cymes z przyprawami
ser rycki Cezar
groszek z puszki
kukurydza z puszki
czosnek
czosnek włoski w oleju, cebulka marynowana,kapary u mnie Ole!
Mrożona lub świeża natka pietruszki- dość sporo, lub seler naciowy natka. U mnie mrożone.
Majonez
Najpierw na sitku odcedzamy seler, kukurydzę oraz groszek. Ja przelewam zimna wodą dodatkowo. Gdy cała woda z nich
skapie wsypuję do miski. Mieszam delikatnie.
Ucieram dwa rodzaje sera ryckiego. U mnie dość dużo tego sera.
Mieszam. Marynowaną paprykę odcedzam z zalewy i kroje w kawałeczki bądz paski.
Dodaje do całości. Mieszam delikatnie.
Dodaję mrożony seler naciowy i natkę pietruszki.
Posypuję pieprzem kolorowym z młynka.
Robię majonez- to znaczy do gotowego majonezu dodaję na smak trochę musztardy, wyciskam przez praskę 4 ząbki czosnku, dodaję trochę jogurtu naturalnego.
To jeśli chcecie. Miksuję. Dodaję do sałatki. Mieszam delikatnie.
Na koniec wsypuję, u mnie po 2 łyżki- kapary,cebulkę i czosnek w całości.
Bez obaw nie jest ostry tylko łagodny.
Mieszam.
Sprawdzam ilość soli.
Dosmaczam pieprzem.
Wkładam do lodówki.
Sałatka gotowa w mig, tylko musi się trochę w lodówce przegryzć.
Smacznego !