Przepis
Sałatka z makaronem ryżowym
Składniki:
ok. 100g makaronu ryżowego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 kostka (180g) tofu wędzonego
1/2 małej cebuli
szczypta soli
2 małe pomidory
1 puszka kukurydzy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotuj makaron, pokrój go i wrzuć do miski. Na rozgrzanej oliwie usmaż na złoto-brązowy kolor pokrojone w kostkę tofu. Po smażeniu wyłóż tofu na papierowy ręcznik. Cebulę poszatkuj i posyp solą, odstaw na kilka minut, aż puści sok i trochę zmięknie. Do makaronu wrzuć tofu, cebulę, pokrojone w kostkę pomidory i odsączoną kukurydzę. Zalej sosem z musztardy, octu balsamicznego, cytryny i pieprzu, a następnie wszystkie składniki wymieszaj.