Sałatka z makaronem ryżowym

Ewelina
Sałatki
20.05.2014 12:21
Sałatka z makaronem ryżowym

Przepis

Sałatka z makaronem ryżowym

Składniki:

ok. 100g makaronu ryżowego

1 łyżeczka oliwy z oliwek

1 kostka (180g) tofu wędzonego

1/2 małej cebuli

szczypta soli

2 małe pomidory

1 puszka kukurydzy

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka soku z cytryny

1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotuj makaron, pokrój go i wrzuć do miski. Na rozgrzanej oliwie usmaż na złoto-brązowy kolor pokrojone w kostkę tofu. Po smażeniu wyłóż tofu na papierowy ręcznik. Cebulę poszatkuj i posyp solą, odstaw na kilka minut, aż puści sok i trochę zmięknie. Do makaronu wrzuć tofu, cebulę, pokrojone w kostkę pomidory i odsączoną kukurydzę. Zalej sosem z musztardy, octu balsamicznego, cytryny i pieprzu, a następnie wszystkie składniki wymieszaj.