Składniki
Skład (na 1 kanapkę)
bagietka (przepis np. TUTAJ)
2 jajka
3 plastry boczku
1 pomidor
kilka oliwek (u nas czarne)
kawałek sera feta
trochę rukoli
łyżka masła
2 ząbki czosnku
pieprz i sól
Przepis
Zaczynamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Bagietkę kroimy na pół, smarujemy ją masłem czosnkowym. Rozgrzewamy patelnię, następnie kładziemy na nią połówki bagietki (masłem na patelnię) i podsmażamy aż nabiorą ładnego koloru i podgrzeją się (można je zamiast tego włożyć je do piekarnika).
Boczek smażymy na patelni. Na patelni smażymy także sadzone jajka (doprawiając solą i pieprzem).
Na podgrzaną bagietkę kładziemy rukolę, plastry pomidora, pokrojone oliwki i kawałki sera feta, na wierzch kładziemy bekon i jajka sadzone. Przykrywamy drugą połówką bagietki.