Kanapka drwala z bekonem

Ewelina

Śniadania

Nov. 17, 2015, 7:37 p.m.

Kanapka drwala z bekonem

Składniki

Skład (na 1 kanapkę)

bagietka (przepis np. TUTAJ)

2 jajka

3 plastry boczku

1 pomidor

kilka oliwek (u nas czarne)

kawałek sera feta

trochę rukoli

łyżka masła

2 ząbki czosnku

pieprz i sól

Przepis

Zaczynamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Bagietkę kroimy na pół, smarujemy ją masłem czosnkowym. Rozgrzewamy patelnię, następnie kładziemy na nią połówki bagietki (masłem na patelnię) i podsmażamy aż nabiorą ładnego koloru i podgrzeją się (można je zamiast tego włożyć je do piekarnika).

Boczek smażymy na patelni. Na patelni smażymy także sadzone jajka (doprawiając solą i pieprzem).

Na podgrzaną bagietkę kładziemy rukolę, plastry pomidora, pokrojone oliwki i kawałki sera feta, na wierzch kładziemy bekon i jajka sadzone. Przykrywamy drugą połówką bagietki.