Przepis
SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm)
1/2 masła
1 szkl cukru pudru
1 kg twarogu sernikowego (u mnie President)
9 łyżeczek żelatyny
3/4 szkl zimnej wody
600 ml śmietanki 30%
100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao)
100g czekolady mlecznej
100g czekolady białej
Ponadto:
biszkopty
ewentualnie kakao słodkie do dekoracji (u mnie Puchatek)
1. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić aż napęcznieje. Następnie podgrzewać ją aż do całkowitego rozpuszczenia.
2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg.
3. Kilka łyżek masy serowej dodać do żelatyny, miksować do uzyskania gładkiej masy, wlać całość do masy serowej.
4. Śmietankę ubić na sztywno i również dodać do masy serowej. Całość podzielić na 3 części.
5. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 1 części masy serowej, zmiksować.
6. Na spód formy rozłożyć biszkopty. Wylać masę z gorzką czekoladą, włożyć na chwilę do zamrażarki.
7. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 2 części masy serowej, zmiksować. Wylać na pierwszą warstwę. Włożyć na chwilę do zamrażarki.
8. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 3 części masy serowej, zmiksować. Wylać na drugą warstwę. Ozdobić kakao lub zetrzeć na wierzch czekoladę. Odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).