Przepis
Bardzo proste i szybkie spaghetti, jednakże urozmaicone kruchą papryką :)
Składniki:
500 g mięsa mielonego (ja wybieram chude, z szynki)
200 g pieczarek
1 cebulka
1 -1,5 papryki (ja wybrałam czerwoną)
2 puszki pomidorów w kostkach + odrobina przecieru pomidorowego
makaron spaghetti
sól, pieprz
oliwa
potarty ser (taki, który sami uwielbiacie, dla mnie parmezan albo gouda).
Przygotowanie:
makaron klasycznie gotujemy jak wskazane na opakowaniu. podsmażamy na patelni mięsko oraz pieczarki z cebulką. obróbce termicznej poddajemy także paprykę.. troszkę zmięknie, ale zachowa swoją chrupkość. Mój ulubiony sos to zawsze z prawdzuwych pomidorów, obecnie jednak polecam te z puszki.. pomidorki wrzucam do garnka i doprawiam. przecier podsmażam na patelni z łyżeczką cukru. mieszam z pozostałymy składnikami i doprawiam według uznania. całość posypuję serem. SMACZNEGO !!