Spaghetti - mocno paprykowe

Ewelina
10.12.2014 21:20
Spaghetti - mocno paprykowe

Przepis

Bardzo proste i szybkie spaghetti, jednakże urozmaicone kruchą papryką :)

Składniki:

500 g mięsa mielonego (ja wybieram chude, z szynki)

200 g pieczarek

1 cebulka

1 -1,5 papryki (ja wybrałam czerwoną)

2 puszki pomidorów w kostkach + odrobina przecieru pomidorowego

makaron spaghetti

sól, pieprz

oliwa

potarty ser (taki, który sami uwielbiacie, dla mnie parmezan albo gouda).

Przygotowanie:

makaron klasycznie gotujemy jak wskazane na opakowaniu. podsmażamy na patelni mięsko oraz pieczarki z cebulką. obróbce termicznej poddajemy także paprykę.. troszkę zmięknie, ale zachowa swoją chrupkość. Mój ulubiony sos to zawsze z prawdzuwych pomidorów, obecnie jednak polecam te z puszki.. pomidorki wrzucam do garnka i doprawiam. przecier podsmażam na patelni z łyżeczką cukru. mieszam z pozostałymy składnikami i doprawiam według uznania. całość posypuję serem. SMACZNEGO !!