Składniki
200g kaszy jaglanej- przed ugotowaniem
2 jajka
1 białko
40g posiekanych orzechów włoskich
20g kakao- u mnie firmy Fresano (do nabycia tutaj)
70g miodu
20g płatków migdałowych
cynamon
kardamon
Przepis
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody, a następnie wystudzić
Wystudzoną kaszę przełożyć do miseczki, dodać jajka, białko, miód, kakao oraz cynamon i kardamon i zmiksować lub zblendować- ja całość zmiksowałam gdyż lubięę kaszę jaglaną w takiej wersji, ale jeśli wolicie, żeby ciasto tworzyło gładki, jednolity mus to polecam blender
Do masy wrzucić posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszać
Ciasto przełożyć do silikonowej foremki i posypać płatkami migdałowymi
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C
Przed wyjęciem z foremki całkowicie wystudzić
Smacznego!