Sałatka Nie bo piekło

Karmen
Sałatki
04.07.2014 19:30
Sałatka Nie bo piekło

Przepis

Porcja dla 1 osoby

Sałatka Nie Bo Piekło

1/2 świeżego pomidora

1/3 świeżego ogórka zielonego

1/2 awokado

1/3 cebuli pokrojonej w cienkie półkrążki

łyżeczka prażonego sezamu

garść prażonych pestek dyni

2 łyżeczki ostrego oleju z pestek winogron

kilka czerwonych porzeczek

szczypta zielonej czubrycy

Pomidora, ogórka i awokado kroimy w kostkę o takiej wielkości jak najbardziej lubimy. Na suchej patelni podprażamy sezam i pestki dyni. Wszystko wrzucamy do swojej ulubione miseczki polewamy ostrym olejem. O tym jak zrobić taki olej i jego dobroczynnych właściwościach napiszę już wkrótce. A teraz rozkoszujemy się mieszaniną dobrych składników odżywczych.

Mnie w gębie piekło….

Smacznego!