Buraczki w zalewie z jabłkowego octu

Anna
Fit
29.09.2015 18:29
Buraczki w zalewie z jabłkowego octu

Zastanawiam się, dlaczego nigdy wcześniej nie robiłam octu, przecież co roku mam tak dużo jabłek, a przy tym do wyrobu octu zużywa się tak naprawdę odpady, bo skórki z jabłek ( a tych u mnie mnóstwo, bo do suszenia jabłka obieram). Zapraszam na inne przepisy na dania z buraków: Sok na Halloween Zapraszam na inne przepisy na dania z buraków: W garnku przygotowałam zalewę składającą się z octu jabłkowego i wody w proporcji pół na pół (ale ta proporcja jest płynna zależy od kwaskowości octu i własnych upodobań), lekko osłodziłam, osoliłam i dodałam trochę pieprzu. Te małe, które zazwyczaj się wyrzuca u mnie lądują w słoiczkach w całości - bo nic nie ma prawa się zmarnować. Te małe, które zazwyczaj się wyrzuca u mnie lądują w słoiczkach w całości - bo nic nie ma prawa się zmarnować. Zazwyczaj robiłam buraczki w zalewie z kwasku cytrynowego, nie używałam octu, by nie tracić cennych witamin i umożliwić jedzenie małym wówczas dzieciom. Zazwyczaj robiłam buraczki w zalewie z kwasku cytrynowego, nie używałam octu, by nie tracić cennych witamin i umożliwić jedzenie małym wówczas dzieciom. W tym roku, choć nic nie zapowiadało jakichkolwiek zbiorów, okazało się, że pod pokaźnymi liśćmi ukryte są całkiem ładne buraki. Po wystudzeniu obrałam je ze skórki (taki małe fajnie się obiera, bo wyskakują lub wręcz wystrzeliwują ze swoich skórek) . Ocet jabłkowy W tym roku moje buraczki zalane zostały octem jabłkowym własnego wyrobu. Ostatnie pogodne dni sprzyjały zbieraniu, wiec i na buraczki nadszedł czas. Ostatnie pogodne dni sprzyjały zbieraniu, wiec i na buraczki nadszedł czas.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2015/09/buraczki-w-occie-jabkowym.html