Najlepszy jabłecznik mamy

Sara
Ciasta
30.11.2014 17:08
Najlepszy jabłecznik mamy

Przepis

Składniki:

1 ½ kostki margaryny Kasi

łyżka oleju

łyżka śmietany

½ szklanki cukru

750 g mąki

3 jajka

cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 ½ kg jabłek

3 łyżki cukru

Składniki na ciasto wyrobić i podzielić na 2 części.

Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki.

Blachę posmarować masłem i posypać mąką.

Część ciasta wyłożyć na blachę, ponakłuwać widelcem, nałożyć jabłka.

Posypać cukrem i cynamonem, nakryć drugą częścią ciasta, ponakłuwać.

Piec ok. 40-50 min w temp. 170 ̊C.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną