Przepis
Składniki (na 4 tosty):
4 kromki pieczywa tostowego
4 plastry sera tostowego
1 jajko
3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko. Dodajemy mleko, zioła prowansalskie, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i mieszamy.
2. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty dokładnie obtaczamy w jajku i wrzucamy na patelnię. Smażymy 3 minuty, przewracamy i kładziemy ser tostowy. Smażymy jeszcze przez 3 minuty (Trzeba uważać, żeby się nie przypaliło. Ja mam patelnię z grubym dnem, więc u mnie robią się nawet 4 minuty). Smacznego! :)