mleka 2% - ok. 1 łyżeczka granulowanego czosnku - ok. 1/3 łyżeczki curry w proszku - sól do smaku - 1 łyżka oleju rzepakowego - natka pietruszki do posypania Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie. Składniki: - opakowanie makaronu pełnoziarnistego (400 g) - 1 podwójny filet z kurczaka - 3 czubate łyżeczki czerwonej pasty curry (użyłam Tao Tao) - Filety pokroiłam w kostkę, oprószyłam solą i granulowanym czosnkiem, dodałam olej rzepakowy i wszystko razem wymieszałam. Następnie podsmażyłam je w teflonowym garnku, po czym dodałam pastę curry i koncentrat pomidorowy. Oczywiście miał to być FIT obiad dla mnie, podczas gdy mój zawsze-jedzący-kotlety-mąż już pierwszego wieczora chciał mi go zjeść!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://taste-eat.blogspot.com/2014/11/penoziarniste-penne-z-kurczakiem-w.html