(Nie) zwykła jajecznica

Ewelina
Śniadania
26.10.2014 20:00
(Nie) zwykła jajecznica

Przepis

(Nie)zwykła jajecznica

Jajecznicę zapewne przygotować potrafi każdy. Każdy też lubi ją z innymi dodatkami. Ja preferuję raczej prostą wersję - bez dodatków, lub jedynie z podsmażoną cebulką. Nie zawsze jednak mam czas, na przygotowanie wcześniej cebulki. Udało mi się jednak znaleźć rozwiązanie, mianowicie smalczyk roślinny Smakowitą pajdę.

Smakowita pajda zaskoczyła mnie tym, że gdy moja mama przyniosła ją do domu, nie zdążyłam jej nawet zobaczyć, gdyż w mgnieniu oka została zjedzona przez moją rodzinę :) Na szczęście następnego dnia w sklepie niedaleko mojego domu zostało jeszcze ostatnie opakowanie (widać posmakowała nie tylko w moim domu).

Gdy dowiedziałam się o Smakowitej pajdzie, od razu pomyślałam o jajecznicy i moja intuicja nie zawiodła mnie. Smakowała znakomicie!

Składniki:

» mała łyżeczka smalczyku roślinnego Smakowita pajda z cebulką i jabłkiem,

» 3 średnie jajka,

» sól do smaku.

1. Rozpuszczam smalczyk w małym rondelku.

2. Dodaję jajka, lekko solę i cały czas mieszam.

3. Gdy jajka osiągną odpowiednią dla mnie, luźną konsystencję (ścięte białko, lekko ścięte żółtko) przekładam szybko na talerzyk (pozostawienie jej w rondelku spowoduje, że stwardnieje całkowicie).

Polecam!