Przepis
Składniki dla 4 - 6 osób:
ugotowane mięso z trzech ćwiartek z kurczaka
1,5 l rosołu z kurczaka
2 łyżki suszonych glonów wakame
1 garść makaronu ryżowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżki słodko - ostrego sosu chilli
1 suszona drobno posiekana papryczka chilli
łyżeczka pasty imbirowej
łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
1 łyżka oleju sezamowego
W garnku rozgrzać olej sezamowy i przez 30 sek. smażyć pastę imbirową i pastę z trawy cytrynowej. Następnie zalać to bulionem, do którego dodać sos sosjowy, sos ostrygowy, sos chilli, suszone papryczki chilli oraz pokrojone mięso z ćwiartek z kurczaka, zagotować.
W miseczce zalać glony ciepłą wodą i kiedy się rozwiną dodać do zupy. Na końcu dodać makaron ryżowy i kiedy zmięknie, zupę można podawać:)