Szybka i lekka pizza z rukolą

Krzysztof
Przekąski
18.10.2014 12:23
Szybka i lekka pizza z rukolą

Przepis

Składniki:

1 opakowanie rukoli

parmezan

1 opakowanie szynki prosciutto crudo

2 szklanki mąki

3/4 szklanki letniej wody

drożdże

sól

cukier

sos pomidorowy

pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

Ciasto na pizzę przygotowujemy tak samo jak w przepisie na pizzę śniadaniową.

Rozwałkowujemy je i formujemy pizzę prostokątną lub okrągłą.

Ciasto pieczemy w 220 stopniach przez ok. 10 minut, następnie wyjmujemy je, smarujemy sosem pomidorowym i ponownie pieczemy przez kilka minut.

Na tak przygotowany, gorący spód układamy umytą i osuszoną rukolę, plasterki szynki (pocięte na mniejsze kawałki) i tarty parmezan. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Gotowe!