Przepis
SKŁADNIKI:
100 g mąki pszennej t. 650,
100g mąki pełnoziarnistej,
2 łyżki zmielonych migdałów,
łyżeczka suchych drożdży,
sól, cukier,
100 ml wody,
garść liści szpinaku lub rukoli,
czerwona cebula,
2 pomidory,
zioła,
pieczarki
30 g wędzonej mozzarelli, 3
0 fety Light,
30 g sera pleśniowego.
PRZYGOTOWANIE:
1. Połącz dwa rodzaje mąki z migdałami.
2. Dodaj suche drożdże, szczyptę soli, cukru i ok. 100 ml wody.
3. Ugnieć ciasto.
4. Podziel je na 4 części.
5. Z jednej części uformuj placek i podpiecz w 180° C.
6. Na placek nałóż rukolę lub szpinak, plasterki cebuli, pomidorów, pieczarki i posyp ziołami.
7. Przygotuj miks mozzarelli, fety i sera pleśniowego i przykryj placek.
8. Trzymaj w piekarniku do rozpuszczenia sera.
ciasto na 4 porcje