Błyskawiczna sałatka z rukolą, jajkiem, szynką parmeńską i parmezanem

Krzysztof
Sałatki
08.01.2015 15:58
Błyskawiczna sałatka z rukolą, jajkiem, szynką parmeńską i parmezanem

Przepis

Składniki:

1 opakowanie rukoli

4 jajka ugotowane na twardo

parmezan

1 opakowanie pomidorków koktajlowych

1 opakowanie szynki parmeńskiej

oliwa, sól, pieprz

Z takiej ilości składników można przygotować 4 spore porcje.

Przygotowanie:

Rukolę dokładnie myjemy, osuszamy i wrzucamy do dużej miski. Dodajemy do niej również umyte i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pociętą na mniejsze kawałki szynkę parmeńską oraz starty parmezan.

W szklance przygotowujemy dressing z oliwy, świeżo startego pieprzu i odrobiny soli. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy ją.

Sałatkę układamy na dużych, płaskich talerzach i dekorujemy wierzch połówkami ugotowanego na twardo jajka.

Gotowe!