Udka kurczaka zapiekane z porem i serem

Ewelina
Obiad
16.10.2014 20:00
Udka kurczaka zapiekane z porem i serem

Przepis

Udka zapiekane z porem i serem

Składniki:

10 udek kurczaka,

2 pory,

10 plasterków żółtego sera,

przyprawa do drobiu,

1 ząbek czosnku,

pieprz,

sól.

Przygotowanie:

Udka kurczaka myjemy i usuwamy z nich wszystkie kości oraz zdejmujemy z nich skórę. Następnie posypujemy przyprawą do kurczaka. Por kroimy w cienkie krążki i podsmażamy na łyżce masła, doprawiamy pieprzem i solą oraz dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Udka układamy na blaszce i pieczemy ok 20 min w piekarniku w 190 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy udka z piekarnika, układamy na nich por i plasterek sera i zapiekamy jeszcze na 15 min.