Pasta jajeczna

Ewelina
Śniadania
13.10.2014 20:21
Pasta jajeczna

Przepis

Bardzo tradycyjny dodatek do kanapek. Łatwo i szybko możecie przygotować pastę sami w domu. Zalet chyba tłumaczyć nie muszę: robicie sami – wiecie co jecie ; ) Pasta sama w sobie jest bardzo kremowa (pewnie za sprawą masła), czuć w niej delikatnie chrupiącą cebulkę i aromat szczypiorku. Wydaje mi się, że lepiej poświęcić pięć minut na samodzielne jej wykonanie, niż kupować małe pudełko, średnio wiadomej zawartości. Decyzja jednak należy do Was :) 113c 113b 113a 114d

Co jest potrzebne?

- 7 jajek

- 1 mała cebulka

- 100 g masła

- 1/2 pęczka szczypiorku

- sól

- pieprz

Jak przygotować?

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, przekroić na połówki. Wkładamy je do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. Cebulkę kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, masło dzielimy na mniejsze kawałki. Kiedy masa z jajek będzie jednolita, dokładamy te produkty i przyprawiamy do smaku. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Gotowe, smacznego!