Przepis
pasta twarożkowo - jajeczna
Kiedy nie możemy już patrzeć na sklepowe dodatki do pieczywa, warto zapodać sobie jakąś szybką domową pastę. Ta, którą dziś Wam przedstawiam jest bardzo rozwojowa, możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub majonez lub w wersji wielkanocnej, chrzan. Szybka tania i smaczna :)
Można użyć jej również do nafaszerowania jajek :)
200 - 250 gramów twarogu półtłustego
4 ugotowane na twardo jaja
2 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu
lub 1 - 1,5 łyżki tartego chrzanu
pęczek szczypiorku
zmielony kminek (opcjonalnie)
sól, biały lub czarny pieprz
Ser dobrze ugnieść, jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub chrzan, posiekany szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.