Pasta twarożkowo-jajeczna

Ewelina
Śniadania
02.07.2014 13:22
Pasta twarożkowo-jajeczna

Przepis

pasta twarożkowo - jajeczna

Kiedy nie możemy już patrzeć na sklepowe dodatki do pieczywa, warto zapodać sobie jakąś szybką domową pastę. Ta, którą dziś Wam przedstawiam jest bardzo rozwojowa, możemy dodać do niej jogurt/śmietanę lub majonez lub w wersji wielkanocnej, chrzan. Szybka tania i smaczna :)

Można użyć jej również do nafaszerowania jajek :)

200 - 250 gramów twarogu półtłustego

4 ugotowane na twardo jaja

2 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu

lub 1 - 1,5 łyżki tartego chrzanu

pęczek szczypiorku

zmielony kminek (opcjonalnie)

sól, biały lub czarny pieprz

Ser dobrze ugnieść, jaja posiekać, wymieszać dokładnie obydwa składniki, dodać śmietankę/jogurt lub chrzan, posiekany szczypior, doprawić i wymieszać do połączenia składników.