Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

Ewelina
Makarony
10.10.2014 11:17
Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

Przepis

Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

Pyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle czasu, ile zagotowanie wody+ugotowanie makaronu więc przepis gorąco polecam, szczególnie osobom tak zagonionym jak ja ostatnio :)

SKŁADNIKI:

20 dag makaronu świderki

łyżka oleju

1/2 cebuli

puszka tuńczyka

15 dag śmietany kremówki 30%

1/3 puszki kukurydzy konserwowej

sól

pieprz

posiekany koperek do posypania

WYKONANIE:

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.

Dodać osączonego z zalewy tuńczyka.

Wlać śmietankę i wsypać osączoną kukurydzę.

Gotować razem kilka minut, aż sos troszkę zgęstnieje.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gorący makaron polać sosem i posypać drobno posiekanym świeżym koperkiem.