Przepis
Składniki:
75 g makaronu w kształcie ryżu
1 ogórek szklarniowy mały
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki koperku świeżego
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem.
Źródło: Składniki:
75 g makaronu w kształcie ryżu
1 ogórek szklarniowy mały
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki koperku świeżego
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem.