Przepis
Składniki:
18 sztuk papieru ryżowego
1 torebka ryżu
250 g mięsa mielonego wołowego
1 cebula
pęczek szczypiorku
pęczek pietruszki
1 papryczka ostra
sól, pieprz
sezam do otoczenia
olej do smażenia
Przygotowanie:
Ugotuj ryż, na patelni usmaż mięso dodaj cebulę, posiekany szczypiorek, paprykę, pietruszkę i ryż - przypraw do smaku ( jeżeli chcesz aby było bardziej ostre dodaj 1 łyżeczkę pasty węgierskiej)
Naleśniki namaczam aby zmiękły, przekładam na czystą ściereczkę i wykładam po łyżce farszu zawijając i otaczając w sezamie. Podgrzewam na parze ok 10 minut i podaję z ulubionymi sosami :) pasuje sojowy albo słodko-kwaśny.
Można naleśniki usmażyć na głębokim oleju.