Faszerowane naleśniki ryżowe na parze

Niezły
Obiad
30.09.2014 7:47
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze

Przepis

Składniki:

18 sztuk papieru ryżowego

1 torebka ryżu

250 g mięsa mielonego wołowego

1 cebula

pęczek szczypiorku

pęczek pietruszki

1 papryczka ostra

sól, pieprz

sezam do otoczenia

olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotuj ryż, na patelni usmaż mięso dodaj cebulę, posiekany szczypiorek, paprykę, pietruszkę i ryż - przypraw do smaku ( jeżeli chcesz aby było bardziej ostre dodaj 1 łyżeczkę pasty węgierskiej)

Naleśniki namaczam aby zmiękły, przekładam na czystą ściereczkę i wykładam po łyżce farszu zawijając i otaczając w sezamie. Podgrzewam na parze ok 10 minut i podaję z ulubionymi sosami :) pasuje sojowy albo słodko-kwaśny.

Można naleśniki usmażyć na głębokim oleju.