Krem z brokułów

Ewelina
Zupy
24.09.2014 19:35
Krem z brokułów

Przepis

Zupa krem z brokułów

Składniki:

1 brokuł,

1 marchewka,

1 pietruszka,

1/4 selera,

1 ząbek czosnku,

pieprz,

sól,

płatki migdałowe Skworcu.

Przygotowanie:

Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i selera. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki brokuła i gotujemy razem. Gdy warzywa są już miękkie wrzucamy ząbek czosnku i miksujemy zupkę. W razie potrzeby dosalamy jeszcze do smaku lub dodajemy pieprzu. Przelewamy zupkę do miseczki i posypujemy płatkami migdałowymi. Możemy wcześniej uprażyć płatki na suchej patelni.