Przepis
Składniki:
2 litry bulionu
3 pory
1 cebula
3 serki topione śmietankowe
łyżka oleju rzepakowego
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 jajko
bułka tarta
sól, biały pieprz, świeży szczypiorek
Sposób przyrządzenia:
Selera i cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni. Dodać całość do bulionu, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować aż warzywa się rozgotują. Dodać serki i pogotować jeszcze chwile. Całość zblendować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W między czasie gdy zupa się będzie gotować można przygotować mięsne kuleczki. W misce wyrobić mięso z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formować małe kuleczki, obsmażyć na patelni na oleju po czym dodać do zupy. Podawać ze świeżym szczypiorkiem.
Smacznego :-)