Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-migdałowy to genialny pomysł na sezon truskawkowy. Torcik ma kilka smacznych warstw i struktur. To rewelacyjny deser na ciepłe dni. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na kruche ciasto: 125 g (1 niepełna szklanka) mąki tortowej 1 żółtko 14 g (1 łyżka) cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 90 g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam w kulkę, zawijam w folię i odkładam do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowuję ciasto na średnicę 24 cm i wykładam na dno tortownicy (dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Ciasto piekę 18-20 minut w 180 stopniach, aż lekko się …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/torcik-truskawkowo-migdalowy/