Tradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta , bez ubijania osobno białek 😊 Uwaga: szklanka 200 ml 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE: Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Dodaję szczyptę soli i po jednym jajku, za każdym razem bardzo dokładnie ubijając. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem. ¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/babka-marmurkowa/