Przepis na kokosowe ciasto princessa bez pieczenia zrobione na herbatnikach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wypiekibeaty.com.pl/ciasto-kokosowa-ksiezniczka/
📌 Zobacz powiązany przepis:
🍴 Ciasto Kokosowa Księżniczka - ekskluzywne rozkosze smakowe
- Liczba porcji: 12
- Czas gotowania: 60 min
- Czas przygotowania: 30 min
- Szacunkowy koszt: 30 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 500 kcal
- Białko: 8g
- Tłuszcz: 28g
- Węglowodany: 55g
Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 5 dużych jaj
- 3/4 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 200g wiórek kokosowych
- 200g masy kajmakowej
- 400g białej czekolady
Przepis
Tej propozycji nie da się odmówić! Nasze ciasto Kokosowa Księżniczka to prawdziwa perełka wśród deserowych propozycji. Delikatne ciasto, miękka masa kajmakowa, chrupiące wiórki kokosowe i łagodna biała czekolada tworzą niepowtarzalną symfonię smaków. Ten przepis jest idealny na urodziny, imieniny, święta lub na rodzinne spotkania towarzyskie. Mimo iż ciasto wygląda jak z cukierni, jest naprawdę proste do zrobienia. Wystarczy trochę chęci, nasz szczegółowy przepis i odrobinę cierpliwości podczas pieczenia. Niech ten kokosowy torcik przemówi za Ciebie i powiedz bliskim: 'Wiem, co jest dla was najlepsze!'
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż ją papierem do pieczenia.
- W dużej misce, połącz mąkę, cukier, cukier waniliowy, jaja, olej, proszek do pieczenia i sól. Dodaj mleko kokosowe, a następnie wmieszaj 100g wiórek kokosowych. Wymieszaj składniki, aż ciasto będzie gładkie.
- Wylej ciasto do blachy do pieczenia i piecz przez około 40 minut, bądź do momentu, kiedy wbity patyczek wyjdzie czysty. Po upieczeniu ciasta, pozostaw je do ostygnięcia.
- Gdy ciasto jest już na tyle chłodne, aby na nim pracować, posmaruj je masą kajmakową. Następnie posyp resztą wiórek kokosowych.
- W międzyczasie, rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy czekolada jest całkiem płynna, polej nią całe ciasto.
- Przed podaniem, ciasto pozostaw w lodówce do momentu, kiedy czekolada się zastygnie.