Udostępnij Zapisz Babka cytrynowa z dodatkiem cytrynowego, gazowanego napoju. Wilgotna i smaczna. 200 g masła 120 g cukru pudru skóra otarta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny 5 jajek 400-410 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia około 3/4 szklanki Sprite Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Cytrynę dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem. Ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Skórkę z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, a sok łączymy ze Sprite’m Miękkie masło wraz z cytrynowym cukrem miksujemy przez kilka minut, aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Następnie, cały czas miksując, dodajemy po 1 jajku (na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2024/03/26/babka-cytrynowa-ze-spritem/