Snikers według siostry Anastazji

Aga
Ciasta
22.03.2024 12:33
Snikers według siostry Anastazji

pyszna wersja popularnego ciasta

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2024/03/snikers-wedug-siostry-anastazji.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Słodki Snikers według przepisu siostry Anastazji

  • Liczba porcji: 12
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 550 kcal
  • Tłuszcz: 35g
  • Węglowodany: 45g
  • Białko: 10g
  • Błonnik: 3g
  • Cukry: 40g

Składniki

  • 400 g cukru
  • 2 łyżki masła
  • 8 łyżek mleka
  • 5 łyżek kakao
  • 200 g masła orzechowego
  • 200 g pralin
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 200 g czekolady mlecznej

Przepis

Lubisz słodycze? Zastanawiasz się jak zaskoczyć swoich gości niebanalnym deserem? Ten przepis jest dla Ciebie! Bogate w smaku ciasto Snikers według przepisu siostry Anastazji to doskonała propozycja na deser, nie tylko dla miłośników oryginalnych batoników. Słodkość karmelu idealnie komponuje się z orzechowym nadzieniem i czekoladą. To ciasto z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Prosty przepis, jasne kroki do wykonania oraz stosunkowo krótki czas przygotowania to kolejne atuty tego przepisu. Przygotuj ciasto Snikers według przepisu siostry Anastazji i przekonaj się, że domowe wypieki mogą smakować równie dobrze, a nawet lepiej niż kupne. Każdy kęs tego ciasta to czysta przyjemność dla Twoich kubków smakowych. Nie zwlekaj, już dzisiaj zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół tym wspaniałym deserem. Smacznego!

  • W garnku umieścić 400 gramów cukru, 2 łyżki masła, 8 łyżek mleka oraz 5 łyżek kakao. Wymieszać składniki a następnie doprowadzić do wrzenia.
  • Gdy masa zacznie wrzeć gotować ją przez 7 minut bez mieszania.
  • Po 7 minutach do masy dodać 200 gramów masła orzechowego oraz 200 gram pralin i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Tak przygotowaną masę przełożyć do wyłożonej folią aluminiową keksówki.
  • W garnku umieścić puszkę mleka skondensowanego i gotować w kąpieli wodnej przez 3 godziny. Po tym czasie dodać do mleka 200 gramów czekolady mlecznej i mieszać do rozpuszczenia czekolady.
  • Powstałą masę czekoladową nałożyć na ciasto w keksówce i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Po tym czasie ciasto jest gotowe do podania. Smacznego!