Pasty kto ich nie lubi oj chyba każdy czy to kupne czy przygotowane samodzielnie, zgodzicie się ze mną? to najprostsza i najsmaczniejsza pasta w sam raz na śniadanie czy kolację
🍴 Szybka i prosta pasta jajeczna na kanapki z cebulą, szczypiorkiem, natką pietruszki i masłem
- Liczba porcji: 4
- Czas przygotowania: 15 min
- Szacunkowy koszt: 10 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 250 kcal
- Tłuszcz: 18 g
- Węglowodany: 3 g
- Białko: 13 g
Składniki
- 4 jajka
- 1 mała cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 50 g masła
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Przepis
Oto przepis na popularną pastę jajeczną na kanapki, która jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa i sycąca. Kombinacja jajek, cebuli, szczypiorku i natki pietruszki nadaje pastie niepowtarzalnego smaku. Jest to doskonała propozycja na śniadanie, które zaspokoi głód na długi czas. Pasta jest również idealna jako przekąska w ciągu dnia. Dodatkowo, dzięki temu, że jest tak prosta i szybka do przygotowania, jest świetną opcją na niespodziewanych gości. Spróbuj tej wersji pasty jajecznej na kanapki i przekonaj się, jak pyszna potrafi być ta domowa przekąska. Pamiętaj, że najlepiej smakuje na świeżym chlebie lub chrupiących bułkach. Smacznego!
- Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu odłóż je do zimnej wody, aby przestygły.
- Pokrój cebulę na drobno i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości masła.
- Przygotuj szczypiorek i natkę pietruszki. Omyj je i posiekaj drobno.
- Obierz ugotowane jajka i rozgnieć je widelcem na desce do krojenia. Dodaj do nich masło i dokładnie wymieszaj.
- Do miski z jajkami i masłem dodaj cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz jednolitą masę.
- Twoja pasta jajeczna jest gotowa! Podawaj na świeżym chlebie lub bułkach.