Przepis na sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką
🍴 Brzoskwiniowy Sernik na Zimno - Idealny Deser na Lato
- Liczba porcji: 8
- Czas gotowania: 120 min
- Czas przygotowania: 30 min
- Szacunkowy koszt: 25 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 350
- Tłuszcz: 20g
- Węglowodany: 30g
- Białko: 6g
Składniki
- 200g herbatników
- 100g masła
- 2 opakowania śmietankowego serka
- 200ml śmietanki kremówki
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka żelatyny
- 3 brzoskwinie
Przepis
Czy jest coś lepszego na gorące lato niż chłodny, owocowy deser? Nasz brzoskwiniowy sernik na zimno to prawdziwy hit każdej domowej imprezy, spotkania z przyjaciółmi czy rodzinnej kolacji. Idealnie kremowy, z delikatnym aromatem brzoskwiń, to deser, który zadowoli wszystkich łasuchów. Dzięki połączeniu słodkich brzoskwiń z pyszną masą serową, stworzysz prawdziwą symfonię smaków. Sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga użycia piekarnika. Wypróbuj ten przepis, a przekonasz się, że domowe desery to najlepszy sposób na ochłodę w upalne dni. Zapewnij sobie i swoim bliskim niezapomniane chwile przy degustacji tego przepysznego deseru.
- Rozkrusz herbatniki na piasek i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę wyłóż na dno tortownicy i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Śmietankowy serek ubij z kremówką i cukrem pudrem na gładką masę. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodaj do masy serowej. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Brzoskwinie umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Uporządkuj je na przygotowanym spodzie z herbatników.
- Masa serowa wylej na blat z brzoskwiniami. Wstaw sernik do lodówki na co najmniej dwie godziny – wtedy dokładnie stężeje.
- Gotowy sernik wyjmij z lodówki chwilę przed podaniem, możesz go udekorować pozostałymi plastrami brzoskwini.