Na śmietance, z czosnkiem, koperkiem i odrobiną piwa… Składniki: ok. 500 g świeżych grzybów (kozaki, podgrzybki, prawdziwki) 50 g masła 2 łyżki oleju 200 ml śmietanki 30% 100 ml piwa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koperku sól i pieprz do smaku Wlać piwo i dusić wszystko około 2 minut, aż alkohol wyparuje, a sos wyraźnie zgęstnieje. Na patelnię wrzucić pokrojone grzyby, posolić i smażyć na większym ogniu ok. 10 minut. Wlać kremówkę, dodać koper, zmniejszyć ogień i dusić całość kilka minut. U mnie obowiązkowym daniem po udanym grzybobraniu jest sos grzybowy. Sposób wykonania: Grzyby oczyścić, jeżeli jest taka konieczność umyć.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zjemto.blog/2014/09/Sos-ze-swiezych-grzybow.html