Wariacja pomidorowa

Krzysztof
Przekąski
05.09.2014 19:08
Wariacja pomidorowa

Przepis

Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego

- 1 cebula

- 2 ząbki czosnku

- 2 pomidory

- 1 czerwona papryka

- 1/2 łyżeczki bazylii

- 1/2 łyżeczki oregano

- połowę sera białego typu włoskiego

Przygotowanie:

Cebule, czosnek, paprykę oraz pomidory kroimy w drobną kostkę. Cebulę z czosnkiem podsmażamy, jak się zeszkli dodajemy do niej pomidory i gotujemy na małym ogniu aż się masa zredukuje. Pod koniec gotowania doprawiamy bazylią i oregano. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na każdy kwadrat nakładamy wcześniej przygotowaną masę a na jej wierzch kawałki białego sera oraz papryki. Pieczemy w 180 C przez 25 minut a następnie ozdabiamy natką pietruszki.