Surówka w stylu azjatyckim z kapusty.

Sałatki
06.11.2023 10:18
Surówka w stylu azjatyckim z kapusty.

Jesień już dobrze się zadomowiła, przynosząc coraz krótsze i chłodniejsze dni. Dlatego proponuje Wam dzisiaj pyszną, pełną witamin i z rozgrzewającym sosem surówkę z dwóch rodzajów kapusty. Surówka ta fantastycznie będzie się komponować z daniami rybnymi lub mięsnymi. Składniki: Sos: 1/4 szklanki octu ryzowego 4 łyżeczki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 lyzka masła orzechowego 1 łyżeczka startego imbiru Surówka: 1/2 średniej główki białej kapusty 1/2 średniej główki czerwonej kapusty 1 czerwona papryka 2 średnie marchewki duża garść kiełków, lub według uznania garść natki kolendry opcjonalnie sól Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Wszystkie składniki …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://panim-kuchniasmakowita.com/2023/11/01/surowka-w-stylu-azjatyckim-z-kapusty/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Surówka w stylu azjatyckim z kapusty

  • Liczba porcji: 4
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 127
  • Tłuszcz: 6g
  • Węglowodany: 17g
  • Białko: 3g

Składniki

  • 1 mała główka kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • Świeże kiełki (opcjonalnie)
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka soku z imbiru
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis

Ta surówka w stylu azjatyckim z kapusty to prawdziwa symfonia smaków, która zadowoli każdego miłośnika kuchni orientalnej. Jedyne, czego potrzebujesz, to kilka prostych składników i chwila czasu. Surówka jest pełna witamin i mineralów, dzięki czemu jest nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa. Dodatkowo jest to danie niskokaloryczne, więc świetnie się sprawdzi jako element diety odchudzającej. Surówka w stylu azjatyckim z kapusty jest też świetną propozycją na rodzinne spotkanie czy imprezę ze znajomymi. Z pewnością zaskoczysz gości niebanalnym smakiem tego dania. Co więcej, przygotowanie tej surówki jest naprawdę proste i szybkie, co jest kolejnym jej atutem. Zdecydowanie polecam przetestowanie tego przepisu.

  • Rozgrzej olej sezamowy w małej patelni.
  • Dodaj miód, sos sojowy, sok z limonki, sok z imbiru i posiekaną kolendrę. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą.
  • Pokrój kapustę, marchewki i paprykę na cienkie paski. Następnie przełóż warzywa do dużej miski.
  • Dodaj do nich sos i dokładnie wymieszaj. Surówka powinna być równomiernie polana sosem.
  • Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby, możesz dodać więcej sosu sojowego lub soku z limonki.
  • Podawaj surówkę samodzielnie lub jako dodatek do głównego dania. Smakuje wyśmienicie z grillowanym mięsem lub rybą.