Przepis na sernik biscoff

Ciasta
02.11.2023 10:14
Przepis na sernik biscoff

Przepis na sernik z ciasteczkami i kremem Biscoff (Lotus)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/sernik-biscoff/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Sernik Biscoff - niebo w gębie!

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kaloryczność: 650 kcal
  • Tłuszcze: 40g
  • Węglowodany: 58g
  • Białko: 8g

Składniki

  • 200g ciastek Biscoff
  • 100g masła
  • 500g serka mascarpone
  • 200g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • słoik kremu Biscoff

Przepis

Ten przepis na sernik Biscoff to prawdziwy hit! To ciasto, które pokocha każdy miłośnik słodkości. Połączenie kremowego sera, chrupiących ciasteczek i nieziemskiego kremu Biscoff tworzy niezapomniane doświadczenie kulinarne. Co ważne, przepis jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga specjalistycznych umiejętności. Wystarczy, że krok po kroku wykonasz wszystkie polecenia, a efekt końcowy na pewno Cię zaskoczy! Po pierwszym kęsie od razu przeniesiesz się do cukierniczego raju. Sernik Biscoff, to propozycja na ciasto na specjalne okazje, jak i na co dzień. Idealnie pasuje na przykład na niedzielne popołudnie, kiedy zapadasz w fotel z ulubioną książką. Możesz również zaskoczyć nim gości - gwarantuję, że będą chcieli powtórki. O ile oczywiście nie zjesz go wcześniej w pojedynkę - ostrzegam, jest na tyle pyszny, że trudno mu się oprzeć!

  • Zacznij od przygotowania spodu. Ciastka Biscoff rozkrusz i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masę równomiernie rozłóż na dnie formy do pieczenia.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  • W misce połącz serek mascarpone, cukier puder, jajka i ekstrakt z wanilii. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  • Gotową masę serową wylej na wcześniej przygotowany spód.
  • Piecz przez około 1 godzinę. Po tym czasie ostudź w piekarniku z otwartymi drzwiami.
  • Na koniec udekoruj wierzch sernika kremem Biscoff. Najłatwiej zrobić to za pomocą szprycy cukierniczej.