Przepis
Pasztet z czerwonej fasoli
składniki:
- 200 g ugotowanej czerwonej fasoli*
- 8 suszonych śliwek
- 2 cebulki pokrojone drobno i zeszklone na patelni
- ząbek czosnku
- 50 ml oliwy
- 2 łyżki wody
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 1/2 łyżeczki kuminu
wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj blenderem na jednolitą pastę. Sól i przyprawy dodawaj stopniowo aby dopasować przepis do swoich upodobań.
Pasztet podawaj z dobrym pieczywem i obowiązkowo ogórkiem małosolnym Przechowuj około 5 dni w zamkniętym opakowaniu.
Smacznego!
*3/4 szklanki suchej
znalazłam na: http://www.natchniona.pl
tgrs :)