Pasta z czerwonej fasoli

Krzysztof
Śniadania
02.09.2014 7:16
Pasta z czerwonej fasoli

Przepis

Pasztet z czerwonej fasoli

składniki:

- 200 g ugotowanej czerwonej fasoli*

- 8 suszonych śliwek

- 2 cebulki pokrojone drobno i zeszklone na patelni

- ząbek czosnku

- 50 ml oliwy

- 2 łyżki wody

- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)

- 3/4 łyżeczki soli

- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

- 1/2 łyżeczki cząbru

- 1/2 łyżeczki kuminu

wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszaj blenderem na jednolitą pastę. Sól i przyprawy dodawaj stopniowo aby dopasować przepis do swoich upodobań.

Pasztet podawaj z dobrym pieczywem i obowiązkowo ogórkiem małosolnym Przechowuj około 5 dni w zamkniętym opakowaniu.

Smacznego!

*3/4 szklanki suchej

znalazłam na: http://www.natchniona.pl

tgrs :)