Pasta z zielonego groszku

Karolina
Śniadania
15.02.2016 20:50
Pasta z zielonego groszku
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Składniki:

2 szkl. mrożonego groszku (300 g)

1/4 szkl. łuskanego słonecznika

2 łyżki oliwy

2 ząbki czosnku

sok z połowy limonki

50 g sera feta

pieprz

sól

Przepis

Przygotowanie:

W niedużym garnku ugotuj mrożony groszek do miękkości. Potrwa to ok.10 min. Następnie odcedź go na sicie i przelej zimną wodą. Odsącz z nadmiaru wody. Na suchej patelni upraż słonecznik aż stanie się złocisty. Do misy blendera włóż groszek, słonecznik, pokruszoną fetę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Polej oliwą i sokiem z cytryny. Zmiksuj blenderem do otrzymania gładkiej pasty. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane ziarenkami słonecznika i kolendrą.