Owsiane ciasteczka z jeżynami

Krzysztof
Przepisy
28.08.2014 12:01
Owsiane ciasteczka z jeżynami

Przepis

- 50 g mąki owsianej

- 50 g zimnego masła

- 2 łyżki płatków owsianych

- 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią

- 2 łyżeczki cukru pudru

- szczypta soli

- 8 jeżyn

dodatkowo:

- cukier puder (do posypania ciasteczek)

Wszystkie składniki (oprócz jeżyn) zagniatam na gładkie ciasto.

Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczam je palcem. Na środek każdego ciasteczka wtykam jeżynę. Piekarnik nagrzewam do temp.200 stopni C. i piekę w nim ciasteczka przez 10 minut (bez termoobiegu).

Ciasteczka tuż po upieczeniu są bardzo miękkie, z upływem czasu twardnieją.