Filety z kurczaka zapiekane w majonezowo-orzechowej panierce

Krzysztof
Obiad
26.08.2014 12:31
Filety z kurczaka zapiekane w majonezowo-orzechowej panierce

Przepis

3 filety z kurczaka

4-5 łyżek majonezu

sól, pieprz

przyprawa do kurczaka w młynku Kamis

czosnek granulowany Kamis

1 szkl bułki tartej

3 łyżki zmielonych orzechów włoskich

Filety umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Usunąć polędwiczki. Mięso oprószyć przyprawami i obtoczyć z majonezie. Odstawić do lodówki na pół godziny. Bułkę tartą wymieszać z orzechami. Filety panierować w bułce i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec ok 35-40 minut w temp. 180 stopni. Podawać z ulubioną surówką i ziemniaczkami.